Annons

torsdag 7 maj 2009

Hemma igen

I går kom jag hem från min resa. Dagarna i Paris var grymma! 2 hela dagar fick vi där. Första dagen gick vi runt och såg nästan alla sevärdheter. Vädret var kanon, klarblå himmel och över 20 grader varmt. Att gå längs hela Champs-Elysées i det fina vädret, trängas bland massor av människor, vila fötterna med ett glas vin längs gatan.


Vi såg Eiffeltornet, att fundera på att åka upp där var bara att glömma. Köerna var gigantiska. Vi åt på en restaurang där ett glas cola kostade över 70 kr. Vi åkte Metro hit och dit. Såg Louvre och den kända glaspyramiden.

Triumfbågen mitt i en gigantisk rondell där brorsan och hans tjej sprang över och fick lite skäll av en bilist ;-)

Andra dagen var vi vid Notre Dame, otroligt vacker! Vädret var mulet och lite kyligt. Blev lite shopping också, men vi var så trötta så det blev inte så mycket.

Har inte riktigt smält intrycken än så har lite svårt att sortera upplevelsen i ord. Får kanske återkomma till resan senare.


Vi bodde på ett litet hotell i Montmartre, precis bredvid Sacré-Coeur. Där vid kyrkan fanns en del restauranger, så vi åt där varje kväll. Tycker det var riktigt bra mat, 1 liter vatten kostade lika mycket som 1 liter vin, ca 80 kr. Det säger kanske ganska mycket om vad Frankrike tycker om vin ;-) Det som bjöds till frukost var givetvis croissanter och chokladbröd. Även baguetter. Tur att vi gick mycket ;-)


En kväll åkte vi än en gång in till Eiffeltornet och såg den på nära håll i mörkret då den lös och blinkande. Magiskt!






Även kärleken spirade i Paris!


Visstelsen i Linköping var också mycket trevlig...som alltid! :-)

Inga kommentarer: