Annons

fredag 28 maj 2010

Spott och fräs

Sverige är för första gången inte med i ESC finalen...för första gången. Det är så oerhört tråkigt. Anna gjorde ett oerhört bra framträdande och det var svår konkurens i går. Gillar inte att tidnigarna skriver fiasko för det är det inte. Det var så många andra bra låtar med. Anna gjorde inget fiasko, hon hade bara lite otur att hamna i den svåra omgången. Fast att låtar från Cypern och Ukraina gick vidare är en gåta. Fast nån gång ska väl vara första gången då vi inte går vidare.

Det blir ju inte lika roligt att titta på lördag, spänningen med omröstningen försvinner ju men nu hållaer jag stenhårt på Belgien, Tyskland eller Israel. Hoppas nån av dom vinner.

Jag tycker att det ska ses över vilka som väljer ut låtarna till melodifestivalen. Det är med så otroligt många skitlåtar varje år. Sverige gör oerhört bra musik men det märks sällan i melodifestivalen. Idolvinnaren Eriks powerballad tex...den är makalöst bra och en sån låt i ESC skulle nog gå hem direkt. Dessutom så har Sverige alldeles för höga krav och ändå misslyckas vi år efter år och det anses som fiasko. Det är lite pinsamt faktiskt. Det är inte fiasko, det funkar bara inte i resten av europa. Vi får inte glömma att det är det svenska folket som varje år röstar fram vinnaren och när denne "misslyckas" så är det skandal och "vi borde ha skickat nån annan". Skippa alla dessa delfinaler i Sverige och koncentrera på att få in få men grymma låtar. Nog för att jag gillar alla delfinaler men det är alldeles för många skitlåtar...bara för att fylla ut liksom.

Inga kommentarer: